Combineren kun je leren

Gouden armbanden zijn geschikt voor elke outfit en iedere gelegenheid. Door het materiaal en het design worden dit soort sieraden gezien als tijdloos en klassiek. Armbanden zijn bij uitstek sieraden die al vele duizenden jaren door ons wordt gedragen. Bovendien is combineren met andere sieraden heel eenvoudig, want de prachtige kleur van goud past eigenlijk overal bij. 

Welk model past bij jou?

De ene gouden armband is de andere zeker niet. Je hebt tegenwoordig de keuze uit diverse modellen, allen met hun eigen karakter. Ook is het verstandig om na te gaan of je van subtiel houdt of extravagant. Hieronder vind je een overzicht om je op weg te helpen, ook handig als je een cadeautje wilt kiezen:

Spangarmband: Uit één stuk vervaardigd en is eenvoudig aan en af te doen door de subtiele opening.

Visgraatarmband: V vormige schakels liggen in meerdere rijen tegen elkaar aan. Om het kenmerkende visgraatpatroon te creëren wordt de richting van de platte schakels afgewisseld.

Ankerarmband: De schakels zijn gebaseerd op de ketting van een anker, ovaal en met een extra versteviging in het midden. Dit is een zeer klassieke armband.

Koordarmband: Geeft het idee van een koord door kleine schakels die in elkaar geweven zijn en in twee strengen om elkaar heen gevlochten.

Figaro-armband: Korte schakels worden afgewisseld met langere, voor een speels effect.

Is alles goud wat er blinkt?

Sommige armbanden op de markt zijn goudkleurig, anderen echt van goud gemaakt. Er zit bovendien verschil in de karaten. Klinkt dit ingewikkeld? Maakt je geen zorgen, wij leggen het haarfijn uit. Goud lijkt hard, maar puur goud is een van de zachtste edelmetalen. Door het met andere metalen te mengen wordt het geschikt om te gebruiken als sieraad. 

Hoeveel karaat heb jij?

De hoogte van de karaat hangt af van de hoeveelheid goud in de legering. Een legering lager dan 14 karaat bevat wel goud, maar dit is verwaarloosbaar. In Nederland wordt dit verkocht onder de noemer goudkleur. Dit in tegenstelling tot 14 en 18 karaat, armbanden bevatten dan voor meer dan de helft aan goud en mogen met recht gouden armbanden genoemd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *